Event på Scandic Malmen, tors 25 okt 2012

Årets alumnevent lockade 45 personer till Scandic Malmen. Efter en stunds mingel sattes sällskapet till bords för att riva igenom årsmötet på normaltiden 5 minuter. Som resultat av detta blev förra årets styrelse omvald med tillägget att Emma Stålmarck övergår från suppleant till ledamot samt att Alexander Wall valdes in som ny ledemot. Styrelsen består nu av fem starka personer! Se mer information under fliken Styrelse ovan.

Därefter påbörjades pandeldiskussionen med ämnet Hur ska vi bygga ett hållbart samhälle?, eller som Jimmy valde att formulera det När måste vi flytta till ett rymdskepp och bo där i 700 år?. Laguppställningen bestod av...
Moderator:
Jimmy Sandell - COO, United Minds, alumn 2009.
Panel:
Arvid Bergsten - Researcher, Stockholm Resilience Centre, alumn 2008
Rebecka Segerström - Research Engineer, KTH, alumn 2011
Christoffer Börefelt - Business Developer, Vattenfall, alumn 2007
Jenny Sirland - Project Manager, Gamesa, alumn 2009

Bland annat fick vi höra att biomassa är en investering som är svårare att motivera pga att den inte syns i folks vardag på samma sätt som solcellspaneler eller vindkraftverk, samt att regelverket för uppsättande av vindkraftsparker gör projekten exponerade för väldigt hög risk.

Efter paneldiskussionen övergick sittningen i middag och slutligen en ny blandning av mingel.

Baserat på medlemmarnas utvärdering efter förra eventet gavs denna gång mer tid till mingel före middagen och för att paneldiskussionen skulle höras ordentligt hade ljudutrustning hyrts in. Efter årets event har vi bland annat fått feedback att använda fler sociala medier för att marknadsföra våra sammankomster samt att flytta mingeltiden från före middagen till efter middagen. Styrelsen kommer att titta närmare på föregående års utvärderingar inför AW:s och event 2013. Vi är alltid mottagliga för tips om hur vi ska utforma våra träffar. Vi är måna om att skapa en plattform för STS:are att mötas på som skapar värde!

Kalendarium för STS Alumnförening

 

© 2015-2020 STS|Alumn. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top